Čovjek čiji amblem danas mladi rado nose o vratu: posebni križ ugraviran u medalju s jedne strane i reljefom njegova lika s druge strane, sve ispunjeno zagonetnim slovima, živio je u sličnom vremenu današnjem. Vremenu velike nesigurnosti, vremenu raspada jednog snažnog političkog sistema, vremenu raspada sigurnog društvenog sistema, vremenu kad sve propada... propada Zapadno rimsko carstvo, propada društvo... mnogi misle da nastupa kraj svijeta ...sve se ruši: i politika i moral... pa i crkveni su službenici zaglibili u ovozemaljštinu... katastrofa!!!


Bio je to susret svih onih koji su za vrijeme proljetne kampanje pridonijeli kulturi života u našem gradu. Odazvalo se četrnaest od dvadeset molitelja različitih dobnih skupina. Susretu su prisustvovali i naši duhovnici koji su uz nas tada molili za NEROĐENE. Skromna zakuska je kratko trajala ali zato vrlo sadržajna, prisjećajući se minulih dana koja su nam ostala u nezaboravnom sjećanju.


Šestero ljudi slučajno se našlo u mračnoj hladnoj noći na pustom otoku. Svatko je u ruci imao komad drveta. Na otoku, izgubljenu u magli Sjevernoga mora, drugoga drveća nije bilo. U sredini je tinjala slaba vatra, jer je dugo nitko nije podložio. Studen je postala nepodnošljiva. Među ljudima koji su okruživali vatru bila je žena koja je vidjela kako slabi plamičak obasjava lice tamnoputa doseljenika. Žena je još čvršće stegnula svoj komad drveta. Zašto dati svoje drvo da bi se ogrijala danguba koja je iz neke daleke zemlje došla krasti posao i kruh? Čovjek koji je uz nju stajao prepoznao je u drugome člana protivničke stranke. Nikada, ni u kojem slučaju ne bi on dao svoj komad drveta za političkog protivnika. 


Na blagdan Presvetog Srca Isusova župu Marcilnica posjetile su tri sestre milosrdnice iz Rijeke. Među njima je bila i s. Veronika Popić s kojom smo razgovarali nakon svete mise. Ona je voditeljica Centra za beskućnike u Rijeci te obnaša dužnost predsjednice Udruge Depaul Hrvatska. Upoznala nas je s Družbom i karizmama Družbe.


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.