Gospodine, o tebi govori prorok:

"Ne bijaše na njem ljepote ni sjaja

da bismo se u nj zagledali,

ni ljupkosti da bi nam se svidio.

Prezren bješe, odbačen od ljudi,

čovjek boli, vičan patnjama."

Radi nas si tako smrvljen.

Slika tvog obeščašćenog tijela

pokazuje kakva je moja duša

koja je ipak bila stvorena na Božju sliku.


Bio neki siromašan i jednostavan čovjek. Uvečer, nakon zamornog rada, vraćao se kući slomljen i neraspoložen. Zavidno je promatrao ljude koji su se vozikali automobilima ili sjedili u baru pijući pivo. "Njima je dobro", gunđao je čovjek u tramvaju, stisnut i bez daha. "Oni ne znaju što znači trpjeti. Kad bi imali moj križ da ga moraju nositi!" Bog je s mnogo razumijevanja i strpljenja slušao svakidašnje jadikovke siromašnog čovjeka. I jedne večeri dočeka ga pri povratku kući.

"O, to si ti, Gospodine!" reče čovjek iznenađen. "Nemoj me prekoravati. I sam znaš kako je težak križ koji si mi navalio na leđa."

Gospodin se blago nasmiješi: "Dođi sa mnom. Dat ću ti mogućnost da izabereš drugi križ."


Korizmena akcija Inicijative 40 dana za život, pod geslom "Uzmi svoj križ i idi za mnom!", započinje na Pepelnicu, 17. veljače, i traje do Cvjetnice, 28. ožujka. Svakoga dana će članovi Inicijative bdjeti uz molitvu kraj Doma zdravlja Labin u vremenu od 6:00 do 18:00 h. Ukoliko se želite pridružiti molitvi, nazovite kontakt osobu Elviru na mob. tel. 091/ 169 8038.

Čistom srijedom započinje korizma, vrijeme kada smo na osobit način pozvani na odricanje, post, molitvu, djela ljubavi, tjelesna i duhovna djela milosrđa. Jedno je od duhovnih djela milosrđa - Za žive i mrtve Boga moliti! pa iskoristimo što kvalitetnije i plodonosnije vrijeme koje nam Bog daje.  


Nakon dugogodišnjeg zajedničkog života u učenju i meditiranju, trojica učenika napustila su svojega starog učitelja i krenula u svijet da izvrše svoje poslanje. Deset godina kasnije, sva trojica su se vratila da posjete učitelja. Stari pustinjak ih zamoli da sjednu jer bijaše tako onemoćao da se nije mogao pridići. Svaki od učenika pričao je svoja iskustva.

"Ja sam", reče prvi ponosno, "napisao nekoliko knjiga koje su prodane u milijun primjeraka."


Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.