Nagomilavanje hrane u prvom krugu koronavirusa i poziv mnogim zemljama da se godišnji odmori provedu u vlastitim zemljama pokazatelj je našega osobnoga i društvenog egoizma. Koliko god situacija u svijetu bila teška i opasna, koliko god posljedice koronavirusa bile katastrofalne, u Africi je situacija nemjerljivo teža i za cijelo čovječanstvo sramotna. Tako u većem dijelu svijeta ljudi umiru od posljedica koronavirusa, a u Africi umiru od gladi. Potresna su pisma i vapaji naših misionara za pomoći. Podsjećaju nas da većina njihovih vjernika živi od svakodnevnih nadnica i rada u polju, a zbog koronavirusa zabranjeno im je izići iz trošnih kućica bez struje, vode i osnovnih uvjeta za život.

Tako su osuđeni na izgladnjivanje i smrt ako im pomoć ne stigne od drugih. Djeca i starci ondje su najranjivija kategorija, a imaju samo jednu krivicu – što su rođeni u Africi... Možemo li upraviti svoj pogled prema nebu ako on nije prvo usmjeren prema bratu i sestri u Kristu koji pate, koji su osiromašeni i lišeni najosnovnijih prava za život? Neka nas ovo ljeto i vrijeme pred nama učini kompetentnima za činjenje općeg dobra. Ta duhovna dezinfekcija pobijedit će i nadživjeti sve viruse, a „zaraziti“ ljude za Boga i bližnjega. (Radosna vijest br. 7/2020., autor mons. Luka Tunjić)

Potaknuti ovim člankom, u župama Gospe Fatimske Labin, Marcilnica, Skitača i Sv. Lovreč labinski organizirat će se prikupljanje novčanih sredstava za gladne u Africi i pomoć misionarima u nedjelju, 2. kolovoza, na svim sv. misama toga dana. Na večernjoj sv. misi u 19:00 h u Podlabinu obavit će se blagoslov vozila.

 

 

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.