U predvečerje 20.-og dana mjeseca srpnja, s početkom u 20:00 h, započele su ovogodišnje ljetne Sv. mise u crkvici Sv. Marine, u istoimenom naselju na jugu Labinštine.

Ovu crkvicu u srcu kampa obilježava jednostavnost arhitekture kao i skromnost interijera ali sve to ne umanjuje njenu popularnost u dijeljenju svetih sakramenata.

Tako je ovu večer slavilo Euharistiju više mladih obitelji sa mnogobrojnom djecom. Sv. misu je predvodio župnik vlč. Blaž Bošnjaković. Na misi je prisustvovalo malobrojno domaće stanovništvo uz mnoštvo djece sa svojim roditeljima pa je crkva vrvjela od mladosti i života.

Vokalno glazbeni sastav Kerubini iz Raše su nam svojim anđeoskim glasovima uveličali slavljenje Gospodina.

I ove nas je godine, kao i godina prije, ugostio sa slasnim delicijama naš domaćin kamp ,,Valamar“. Zahvale idu posebno domaćici kampa koja dnevno pazi na sakralni objekat kao i direktoru kampa koji sve to koordinira.

Crkvicu možete posjetiti i pomoliti se svakim danom od jutarnjih do večernjh sati a svakog se ponedjeljka u njoj slavi Sv. misa s početkom u 20:00 h. Prilika je to za molitvu svima koji se tog dana nađu na obližnjim plažama a htjeli bi ujedno zahvaliti Gospodinu na ljepoti života.

Naravno mislim i na obližnje turiste koji se odmaraju u susjedstvu Sv. Marine. (EF)

 

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.