Neki je Europljanin, istražujući središnji dio Afrike, iznajmio nosače i s njima krenuo na put prema unaprijed predviđenom planu. Nosači su hodali brzo, noseći na leđima velike zavežljaje opreme i hrane, ali bi u određenim razmacima stali ogledavajući se unatrag. U jednom trenutku istraživača je naljutilo to zastajkivanje, pa pozove pred sebe vođu grupe i reče mu prijekornim glasom:

- Nisam li vas dovoljno platio? Isplanirao sam krajnji cilj naše današnje rute, ali tim svojim bezrazložnim zastajkivanjem vi ćete mi pomrsiti račune.

- Nemate pravo ljutiti se na nas, gospodine - mirno mu odgovori vođa nosača. - Mi smo se, priznat ćete, jako žurili i naša je duša zaostala. Ponekad moramo stati da bi nas duša dostigla.

Vratiti se sebi, prvi je korak na putu mudrosti.

o. Tonči Trstenjak

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.