U crkvici smještenoj na malom brdu nadomak mjesta Kranjci služi se sv. misa tri puta godišnje: u proljeće na blagdan Sv. Florijana, u ljeto na blagdan Sv. Roka te u jesen na blagdan Sv. Flora. Tako je bilo i ove godine, 16. kolovoza, kada smo se okupili da proslavimo Sv. Roka. Do crkvice smo došli makadamskim putem koji vodi kroz šumu tako da hodočasnici vrlo rado dolaze u tu oazu mira. Tišina, koju je povremeno prekidao pjev ptica, omogućila nam je uzdizanje duše i uranjanje u molitvu zahvaljivanja i slavljenja Boga za sve što nam je dao, za prirodu, za sve milosti. Osjetilo se zajedništvo Boga, prirode i čovjeka.

Sv. misu je predvodio kapelan vlč. Boško Čatlak a u koncelebraciji je bio župnik vlč. Mirko Vukšić. Na kraju sv. mise, župnik je u ime svih izmolio molitvu Sv. Roku za obranu od opasnog virusa jer je ovaj svetac između ostalog i zaštitnik od zaraznih bolestih. Zahvalni smo mještanima Kranjci na ustrajnosti u održavanju i uređivanju pristupnog puta kao i okoliša same crkvice te neizostavne zakuske kojom se nastavilo druženje do mraka. (foto: MF, tekst: LB)

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.