U župi Kršan se svečano proslavilo zaštitnika sv. Antuna Pustinjaka na njegov dan, 17. siječnja. Zanimljivo je i osebujno za kršansku crkvu što je i toga dana još uvijek okićena borovima i jaslicama, što se još uvijek osjeti božićno ozračje i duh Božića uz pjevanje božićnih pjesama. Crkva se napunila vjernicima koji štuju ovog zimskog sveca pa su uz domaćine na svečanu sv. misu pristigli i vjernici iz okolnih župa.

Misno slavlje je predvodio vlč. Janez Barborič, a u koncelebraciji su sudjelovali labinski svećenici te vlč. Nino Prodan, bivši kršanski župnik. U homiliji se vlč. Janez osvrnuo na prikaz života sv. Antuna Opata koji je nakon smrti svojih roditelja, čuvši Božju riječ koja je duboko odjeknula u njegovom srcu, sve imanje rasprodao i posvetio se pustinjačkom životu i brizi za siromašne. Poruka koju nam je predvoditelj slavlja prenio je: I mi smo pozvani da se ne navezujemo na materijalno i prolazno koje nam ne može donijeti radost već samo na Krista koji daje Vječni život. (LB)

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.