U subotu, 16. studenog, u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Raklju održan je susret zborova Vodnjanskog i Labinskog dekanata. Nastupilo je 13 zborova: Gornji Labin, Donji Labin, Sv. Nedelja, Kerubini – dječji zbor, Kerubini – veliki, Sv. Ivanac nad Rašom, Marčana, Filipana, Barban, Barban – vokalno instrumentalni sastav mladih, Loborika, mladi pjevač Mateo Škabić u pratnji prof. Marije Hauser te Rakalj.

Na početku susreta prisutnima se obratio vlč. Rudolf Koraca, pročelnik Vijeća za liturgiju i crkvenu glazbu koji je približio lik  Sv. Cecilije (u prijevodu ljiljani neba), nevjerojatnoj svetici – zaštitnici pjevača čije je tijelo bilo  pokopano u Kalistovim katakombama kraj grobova pape.  Nastavio je: „Naš projekt da se okupljamo svake godine, već 25 god., započeo je u Puli. Naša Udruga Iustitia ex pax je započela s nekoliko zborova, biskupija je prihvatila taj projekt i predala ga Vijeću za liturgiju i za crkvenu glazbu. Toliko smo podigli liturgijsku pjesmu u crkvi  i to je kapitalno djelo. Radimo za Boga, radimo za ljude, Bog nam je dao talente ne da ih zakopamo nego da ih oplodimo.“ Zahvalio je svim članovima zborova na nesebičnom trudu u obogaćivanju liturgijskih slavlja i potaknuo ih na daljnji rad.

 

Rakaljskom crkvom se orila pjesma hvale i slave  Bogu a najveći su pljesak iznudili najmlađi izvođači – Mali Kerubini te vokalno instrumentalni sastav Barban. (LB)

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.