Krajem srpnja slavimo sv. Kristofora, zaštitnika vozača pa se u Labinskom dekanatu već tradicionalno održava akcija MIVA. To je akcija kojom se prikupljaju novčana sredstva za nabavku novih misijskih vozila koja su neophodna našim misionarima. Budući da su njihove misije u siromašnim, slabo prohodnim područjima Afrike, J. Amerike i dr., vozila moraju biti snažna jer služe ne samo za prijevoz putnika, hrane već i kao ambulanta.

U Labinskom dekanatu će se akcija MIVA održati: 

  • u Podlabinu u nedjelju, 24. srpnja, nakon sv. mise koja je u 19:00 h.
  • na blagdan sv. Ane u Sv. Martinu, 26. srpnja, nakon sv. mise koja je u 11:00 h
  • na blagdan Gospe od drena u Šumberu, 5. kolovoza, nakon sv. mise koja je u 11:00 h

Nakon sv. misa uslijedit će blagoslov svih vozila. Uključimo se u ovu hvale vrijednu akciju i podržimo naše misionare i na ovaj način.

 

Molitva svetom Kristoforu

Sveti Kristofore, kada si nosio ljude preko nabujaloga potoka, ti si ustvari nosio Dijete Isusa na svome ramenu i zato si zaslužio prekrasno ime: «Kristov nositelj»! Nauči me da i ja budem istinski nositelj Krista Gospodina onima koji ga još nisu upoznali.

Po zagovoru sv. Kristofora udijeli mi, Gospodine, čvrstu ruku i jasan pogled da budem dobar sudionik u prometu. Daj da ni jedan od mojih postupaka ne oduzme ili ne nagrdi život bilo kome.

Vječni i svemoćni Bože, udostoji se izliti svoga Duha Svetoga na sve vozače. Daj da njihova srca, poput svetog Kristofora, budu ispunjena ljubavlju prema Tebi i braći ljudima. Zaštiti ih od svake nesreće, nauči ih stavljati svoja vozila u službu drugih i daj im milost da sretno stignu svome cilju. Amen.

  

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.