Župa Plomin je u subotu, 26. studenog 2022., bila domaćin susreta pjevača Labinskog dekanata. Na poticaj svećenika dekanata upriličen je ovaj susret nakon višegodišnje stanke koja je uzrokovana Covidom-19. Podsjećamo kako se dugi niz godina održavao susret pjevačkih zborova Vodnjanskog i Labinskog dekanata.

Susret pjevača je započeo sv. misom u 18:00 h koju je predslavio vlč. Blaž Bošnjaković uz koncelebraciju labinskih svećenika. Crkvom u staroplominskoj jezgri odzvanjao je srčani glas liturgijskih pjevača. Nakon završnog blagoslova uslijedio je nastup triju zborova koji su izveli po jednu pjesmu. Predstavili su se: združeni zbor Plomina i Kršana sa skladbom „Oče naš“ (orguljašica Lorena Sergović); Zbor Rođenja Marijina Labin sa skladbom „Ljubav nije ljubljena“ (orguljaš Marjan Lincmajer) te Zbor Gospe Fatimske Labin sa skladbom „Otvorimo srca Kristu“ na čelu s voditeljicom zbora Ljiljankom Česnik i orguljašem Goranom Saina.

Na kraju su svi prisutni zapjevali gromoglasno „Majko ljubežljiva“, a slavljenje Boga se nastavilo u područnoj školi Vozilići. Gostoljubivi domaćini su pripremili zakusku pa i na taj način pokazali kako se raduju što su opravdali dato im povjerenje. Zahvalni smo i ponosni na naše liturgijske pjevače koji naša misna slavlja čine svečanijim i na taj način daju svoj doprinos životu Crkve jer svi smo mi Crkva. (LB)

 

Ova web stranica koristi kolačiće

Ova web stranica koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Klikom na poveznicu 'Informacije' saznajte više o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.